Områdesinformation

Ring JournumretNatursköna Skurups kommun med drygt 15.000 invånare ligger på Skånes sydkust och sträcker sig från Romeleåsens sluttningar i norr till kusten med långa sandstränder i söder. Ett boende i Skurups kommun innebär närheten till naturen, havet och livet på landet, men också till storstaden och bra kommunikationer. Härifrån tar man sig enkelt till Ystad, Malmö och Köpenhamn både med tåg, buss eller bil.
I Skurups tätort finns ett bra lokalt utbud, med bra för- och grundskolor, mataffärer, butiker, banker och restauranger, men även bland byarna runt omkring blomstrar handeln. Flera trevliga gårdsbutiker och mysiga caféer finns att besöka längs med vägarna.
I det gamla stationshuset i Skurup ligger Restaurang Karl Johan där man kan äta en god lunch av ekologiska och närodlade råvaror och ute vid kusten, i det gamla fiskeläget Abbekås, hittar man Abbekås Hamnkrog & hotell nere vid den trevliga hamnen. Inte långt härifrån ligger golfklubben som har öppet för en golfrunda året runt. På Svaneholms Slott samsas utställningar med konst och konserter och fina promenadstråk omger slottet


Hylteberga är beläget strax öster om Skurups centrum i den skånska landsbygden